
Familiebehandling
Familier med andre kulturelle baggrunde kan have særligt behov for støtte for at tilpasse sig den danske model for forældreansvar og opdragelse.
I Mind-Move tilbyder vi en pædagogisk indsats til:
Hele familien
Flygtningebørn, der lever i en familie
Støtte til den unge, som bor selv
Traumebehandling
Familiekonsulenterne
Familier som kommer til Danmark som flygtninge fra lande med en anden kultur kan have et behov for støtte til at tilpasse sig den danske model for forældre ansvar og opdragelse.
Støtte-kontaktperson: Move-on
Move-on er et støtte-kontaktperson tilbud til unge flygtninge, der er flyttet i egen lejlighed og har brug for pædagogisk bistand til at cope deres liv i Danmark.
Familiekonsulenterne
Støtte til familie
Familier som kommer til Danmark som flygtninge fra lande med en anden kultur kan have et behov for støtte. En støtte til at tilpasse sig den danske model for forældreansvar og opdragelse. For at sikre børnene en god start på livet i Danmark kan Mind-Move tilbyde en tidlig forebyggende indsats i form af familiekonsulenter. Familiekonsulenterne har fokus på at få hverdagen i en familie til at fungere – både sammen og hver for sig.
Vi handler ud fra socialrådgivernes handleplaner, med en særlig opmærksomhed på at få tilværelsen i hjemmet, lokalsamfundet og på arbejdsmarkedet til at fungere.
Følgende punkter er eksempler på forskellige aktiviteter, som vi kan hjælpe med:
God start når børnene skal i daginstitution og skole
Fokus på sundhed fx i form af søvn, motion, kost og madpakker
Hjælp til opstart af aktiviteter i lokalsamfundet og i det danske foreningsliv
Forståelse for hvorfor de danske kvinder er på arbejdsmarkedet
Finde ud af hvordan de offentlige transportmidler virker
Snakke om køns- og forældreroller i Danmark
Hvordan man får et hverdagsliv til at fungere, når begge forældre er på arbejdsmarkedet
Støtte / overvåget samvær
Desuden tilbyder vi:
Servicelovens § 54 der er rådgivning til forældre med et anbragt barn og § 11 er råd og vejledning – typisk også til forældre,
Kun til børnene
Vi tilbyder en særlig indsats overfor børn og unge, der er kommet til Danmark som flygtninge. De unge mødes i både grupper og enkeltvis med jævnaldrende flygtninge. Formålet med de aktiviteter er blandt andet at udvide børnenes begrebsverden, tale om socialisering og venskaber samt at understøtte en positiv identitetsdannelse i Danmark.
Støttekontaktperson:
Move–on
Ekstra hjælp til unge, der bor alene
Move-on er et støtte-kontaktperson tilbud til unge flygtninge, der er flyttet i egen lejlighed og har brug for pædagogisk bistand til at mestre deres liv i Danmark. Målet er, at de bliver selvforsørgende og ressourcestærke unge mennesker, som kender til danske samfundsværdier, kultur og levevis – og derfor kan begå sig succesfuldt i det danske samfund.
Kontaktpædagogerne arbejder ud fra handleplansmålene, der er fastsat af socialrådgiver men hele tiden med henblik på, at den unge skal blive selvforsørgende, ud fra de forudsætninger vedkommende har.
Ofte i samarbejde med UU-vejleder laves en handleplan i forhold til, om den unge er uddannelses- eller arbejdsparat og der arbejdes hen imod en selvstændig voksentilværelse.
Kontaktpædagogerne arbejder som udgangspunkt i weekenderne samt i eftermiddags- og aftentimerne. Der er endvidere en døgntelefon, hvor de unge kan komme i kontakt med personale ved akut opståede situationer.